ריכזנו לפניכם מספר טיפים שחשוב לבדוק לפני שמתחילים תהליך מכירת נכס.
- מוטיבציית המכירה – לפני שמתחילים, כדאי לשאול את עצמנו מדוע אנו רוצים למכור את הנכס בעצם. האם כי המשפחה התרחבה? האם כי אזור המגורים לא מתאים? האם רוצים לשדרג את הנכס והפרמטרים שלו כגון: חניה, מעלית, ממ”ד מרפסת, גינה ועוד, האם זה נכס להשקעה וזה השלב המתאים למכור אותו?
- היצע – לאחר שהבנו כי הסיבה למכירת הנכס היא נכונה ומוצדקת, כדאי לבדוק האם יש נכס לחלופה באזור שאנו רוצים. חשוב שיתאים לציפיות המחיר והשכונה שאנו רוצים לגור בה. אם החלטנו למכור ובידנו נכס להשקעה צריך לראות שהחלופה לו מספיק טובה.
- מצב משפטי – יש לבדוק לפני שמוצאים את הנכס למכירה את מצבו המשפטי של הנכס האם יש נסח טאבו ורישום בית משותף האם התוכניות בועדה המקומית תואמות לנכס בפועל.
- תמ”א 38 – בעידן שלנו הרבה נכסים נמצאים בתהליך של תמ”א 38 (פינוי בינוי/תוספת). צריך לבדוק שאם חתמתם על הסכם כזה שיש לכם אפשרות למכור ומה המשמעות של המכירה מבחינת היזם.
- סקר שוק מכירה בפועל – בעידן שלנו היום יש המון כלים בכדי לבצע סקר שוק כזה. דבר ראשון יש לבדוק האם התבצעו מכירות בפועל בבניין שלכם או בטריטוריה הקרובה של הנכס. חשוב שהפרמטרים לבחינה יהיו דומים.
- סקר שוק נכסים המוצעים למכירה – חשוב לבדוק מה כיום מוצע למכירה באזור בו אתם מוכרים את הנכס שלכם. ברוב הפעמים המחירים של ה”מתחרים” שלכם יהיו גבוהים יותר מהמחיר שוק בפועל; צריך להוריד במקרה הטוב באזור ה5% מהמחיר שרשמו במודעה.
- סבלנות במכירה – במידה ומצאתם שיש לכם שכן בבניין או בבניין סמוך דומה לכם שמחיר המכירה שלו נמוך בהרבה משלכם מסיבותיו שלו, ולאחר הכלים שקיבלתם פה ראיתם לנכון שהנכס שלכם שווה יותר, ייתכן כי כדאי להמתין עד למכירתו של הנכס ה”מתחרה”. לפעמים הנכס המתחרה יכול לשרת אותכם נאמנה במידה והנכס שלכם טוב בהרבה משלו. צריך להיוועץ עם איש מקצוע שיוכל להנחות אתכם מה כדאי לעשות בסיטואציה כזאת.
לסיכום, אנשי מקצוע, כגון משרד נדל”ן או מתווכים מובילים שמתמחים באיזור בו אתם מוכרים את הנכס, יכולים לסייע לכם למלא אחר השלבים השונים וכך להבטיח שמכירת הנכס תהיה יעילה ותמקסם את המחיר שאתם יכולים לקבל עליו.